Ostrov ohně a ledu: Island

V novém multivizuálním pořadu "Island - ostrov ohně a ledu" o horkém a zároveň chladném, drsném a zároveň neuvěřitelně krásném ostrově těsně pod polárním kruhem zapomenete na chvíli na civilizaci a poputujete spolu s autorem pořadu Jaroslavem Lunerem pustinou a lávovými poli, k horkým vřídlům, gejzírům, sopkám i k studeným divokým řekám, vodopádům a ledovcům.

Navštivíte i mystická místa připomínající dávnou minulost. Vráťte se až do dob, prvního osídlení a projděte se s potomky dávných Vikingů cestou staletími až do současnosti. Projdete se po divokém pobřeží, poznáte život rybářů a vydáte se na moře za velrybami. Poznáte geologickou minulost Země a budete svědky i velkolepého a hrůzného přírodního divadla, kdy se přímo před vašimi zraky setká oheň se ledem.

To vše je možné vidět na Hvězdárně a planetáriu Mikuláše Koperníka v Brně. Navíc je tento pořad doplněn fotografiemi, které jsou rozmístěny u vstupu do hlavního sálu planetária. Premiera je ve čtvrtek v 18:00, tak si ji nenechám ujít.