Setkání přátel kancelářských potřeb


Tak mne napadlo, když mohou v některých filmech ožívat deky, tak proč by mne nemohli ožívat kancelářské potřeby? A skutečně se jednou tak stalo. Nemohl jsem v noci spát a v tom slyším nějaký šustivý zvuk. V pokoji rozsvítím lampu a na stole vidím pana Tužku, který dorazil na sraz jako první a čekal až přijdou ostatní.

Po krátké chvíli se setkal s pány Nůžkami a už na první pohled si nepadly do oka. Skutečně mezi nimi vládla jakási averze vůči sobě, i když na první pohled nebylo nic znát.

Ale pánové Nůžky vedly tichý rozhovor mezi sebou, ve kterém měly nekalé plány s panem Tužkou.

V tom přišla na stůl i paní Bločková a byla moc ráda, že se může po dlouhé době vidět a setkat s panem Tužkou. Oba byli moc rádi, že se mohou vidět a mluvit spolu. Jsou již dlouhodobí přátelé a tak to bylo pro ně šťastné setkání.

Jenomže jak to uviděly páni Nůžky, tak z žárlivosti a nepřejícnosti napadly paní Bločkovou, která se dostala do nesnází.

Pan Tužka byl naprosto omráčen chováním pánů Nůžek a jakožto správný gentleman se okamžitě ujal paní Bločkové a její újmu se snažil co nejrychleji zahnat co nejdál.

Nakonec na setkání dorazil pan Lepivá tyčinka, který ihned pomohl panu Tužce a srazily pány Nůžky na stůl. Příště si již vezmou ponaučení, že závist se na setkání přátel kancelářských potřeb mého stolu nenosí.